3 mars 2012

Kalljästa Frukostbullar...

 Imorse bjöd jag karln på nybakat bröd, nypressad apelsinjuice - lite olika pålägg och doften av nybryggt kaffe... Brödet blev kalljästa Morgonbullar som gör att det går undan på morgonen - känns lyxigt!!


Här kommer receptet på de
Kalljästa Frukostbullarna
Ca 8 bullar

1/3 paket jäst a 50g
2 dl kallt vatten
1 msk olja
1 tsk salt
0,5 dl grahamsmjöl
4-5 dl manitoba cream eller vetemjöl special

Sesamfrön

Smula jästen i en bunke, lös jästen med lite av det kalla vattnet. Blanda i olja, salt, grahamsmjöl och mjöl till en smidig deg. Baka ut på mjölat bakbord till 8 runda släta bullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Lägg på en bakduk och ställ plåten i kylen under natten.

På morgonen: ta fram plåten 30 minuter innan gräddning. Pensla bullarna med vatten och strö över sesamfrön. Grädda bröden i 250 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar