7 mars 2012

Dag 3 - Italiensk kycklinggratäng med ris och spännande sallad

Ris

Italiensk kycklinggratäng:
1 frp tinade kycklingfiléer 700 g
3 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
Salt & svartpeppar
1 dl vispgrädde
½ dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 frp mozzarella
 
Spännande sallad:
½ påse salladsmix
1 frp små tomater
2 apelsiner
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i tre bitar och lägg i en ugnsfast form.
Skölj och skär tomaterna i små bitar
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Blanda tomatbitar, vitlök, oregano, salt och svartpeppar med crème fraiche, vispgrädde och tomatpuré.
Häll blandningen över kycklingen i formen och riv sedan mozzarellan i bitar och sprid över.
Låt gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Skölj sallad och tomater väl och dela tomaterna.
Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
Blanda till en sallad och ringla över olivolja och balsamvinäger och strö över salt.

Vad tyckte vi då?
En riktigt omtyckt maträtt av alla i familjen - jag & Mattias hade gärna velat ha liiite mer smak - så
det hade nog fungerat med att marinera kycklingen innan eller kanske göra den på grillad kyckling!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar