Ris
Italiensk kycklinggratäng:
1 frp tinade kycklingfiléer 700 g
3 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
Salt & svartpeppar
1 dl vispgrädde
½ dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 frp mozzarella
Italiensk kycklinggratäng:
1 frp tinade kycklingfiléer 700 g
3 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk oregano
Salt & svartpeppar
1 dl vispgrädde
½ dl crème fraiche
2 msk tomatpuré
1 frp mozzarella
Spännande sallad:
½ påse salladsmix
1 frp små tomater
2 apelsiner
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt
½ påse salladsmix
1 frp små tomater
2 apelsiner
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
Salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Dela kycklingfiléerna i tre bitar och lägg i en ugnsfast form.
Skölj och skär tomaterna i små bitar
Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Blanda tomatbitar, vitlök, oregano, salt och svartpeppar med crème fraiche, vispgrädde och tomatpuré.
Häll blandningen över kycklingen i formen och riv sedan mozzarellan i bitar och sprid över.
Låt gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Skölj sallad och tomater väl och dela tomaterna.
Skala och skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
Blanda till en sallad och ringla över olivolja och balsamvinäger och strö över salt.
Vad tyckte vi då?
En riktigt omtyckt maträtt av alla i familjen - jag & Mattias hade gärna velat ha liiite mer smak - så
det hade nog fungerat med att marinera kycklingen innan eller kanske göra den på grillad kyckling!
det hade nog fungerat med att marinera kycklingen innan eller kanske göra den på grillad kyckling!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar