7 mars 2012

Dag 1 - Isterband med rotfrukts- och äpplepytt och senapscrème

Rotfrukts- och äpplepytt:
Ca ½ kg potatis
Ca 3 hg morötter
Ca 3 hg palsternacka
2 äpplen
Olivolja
Smör
Salt & svartpeppar

2 frp isterband
Smör

Senapscrème:
1 dl crème fraiche
½ dl vatten
1½ msk senap
Svartpeppar


Gör så här:
Skala potatis, morötter och palsternacka och skär i cm-stora tärningar.
Skala, kärna ur och tärna äpplena lika stort.
Hetta upp olivolja i en stekpanna.
Lägg i den tärnade potatisen och låt fräsa någon minut.
Lägg därefter i morötter och palsternacka.
Tillsätt även lite smör.
Fräs rotfrukterna under omrörning till de är gyllenbruna,
10-15 minuter.
Tillsätt tärnade äpplen och smaka av med salt och svartpeppar.
Dela varje isterband på mitten och, om du vill, en gång på längden så att det blir fyra delar av varje isterband.
Stek isterbanden i smör ca 2 minuter på varje sida.
Blanda crème fraiche med vatten och rör ner senap.
Smaka av med svartpeppar.


Vad tyckte vi då?
Helt okej - jag hade inte så höga förväntningar som maken hade på isterbanden - men en annars lite tråkig rätt fick en härlig piff och blev omtyckt av alla. Helt Okej med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar