8 mars 2012

Dag 4 - Grönsakscarbonara med baconströssel

1 frp pasta

Tillbehör: 1 frp bacon

Grönsakscarbonara:
1 broccoli
Salt & svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 zucchini
½ purjolök, det vita (spara resten till recept C)
Ca 2 hg morötter
1 röd paprika
2 tsk basilika
2 ägg
½ dl vispgrädde
1 påse riven ost

Gör så här: Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen. Klipp baconet i mindre bitar och stek i sitt eget fett, låt baconet rinna av på ett hushållspapper. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och koka dem i saltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan. Skala och hacka vitlöken. Skölj och tärna zucchinin grovt. Skölj och skiva det vita på purjon. Skala och skiva morötterna i fina slantar. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Lägg i vitlök och alla grönsaker och fräs ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Krydda med basilika. Slå av vattnet från pastan och lägg ner den i stekpannan. Blanda pastan med grönsakerna på stark värme under några sekunder för att sedan sänka värmen. Vispa ihop ägg, vispgrädde och riven ost i en skål och häll ner i stekpannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar igen. Strö baconbitarna över grönsakscarbonaran.

Vad tyckte vi om den?
Jag & Mattias gillade den starkt - väldigt god och känns fräscht med alla grönsakerna. Dock var barnen tyvärr mer skeptiskt till den och Mattias hade velat ha mer bacon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar