7 mars 2012

Dag 2 - Hamburgare á la Cissi med krämig coleslaw och tillbehör

Coleslaw:
1 bit vitkål
Ca 2 hg morötter
1 röd lök
½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
½ dl vispgrädde
2 tsk senap
1 tsk strösocker
Salt & svartpeppar

Hamburgare á la Cissi
1 frp nötfärs ca 500 g
2 msk chilisås

1 tsk sambal oelek (hade jag glömt köpa så det blev utan)
Salt & svartpeppar

Olivolja

Tillbehör:
1 frp hamburgerbröd
½ påse salladsmix
2 tomater
½ gul lök
Smör
Ketchup
Senap

Bilden är fotograferad av mig själv...
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Skölj och finstrimla vitkålen med en osthyvel eller i en matberedare.
Skala och riv morötterna.
Skala och finstrimla röd lök.
Blanda crème fraiche, majonnäs, vispgrädde, senap, strösocker, salt och svartpeppar i en skål.
Rör ner vitkål, morötter och röd lök, rör om väl. Låt coleslawen stå i kylen en stund och mogna medan du gör hamburgarna.
Lägg nötfärsen i en bunke och tillsätt salt och svartpeppar. Blanda i chilisås och sambal oelek och arbeta ihop till en smidig färs.
Forma färsen till 8 hamburgare med fuktiga händerna.
Gnid in burgarna med lite olivolja strax innan du lägger dem i stekpannan, så håller de ihop bättre.
Värm gärna dina hamburgerbröd lätt i ugnen.
Skölj salladen och lägg upp i en skål.
Skölj och skiva tomaterna och lägg upp på ett fat.
Skala och skiva gul lök tunt och stek den gyllenbrun i smör.

Vad tyckte vi då?
En riktigt omtyckt rätt som gick att anpassa till alla familjemedlemmarna - jag och grabben på 3år åt den som på bilden - allt i ett. Pappan i huset åt hamburgaren i bröd och resterande brevid och med kniv och gaffel.
Medan minst grabben på 1 år fick hamburgare och tillbehör i en röra i tallrik och brödet som en smörad smörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar