11 mars 2012

Dag 5 - Indisk Fisksoppa med naanbrödspinnar

1 frp naanbröd

Indisk fisksoppa:
1 frp tinad torskfilé 400 g
½ gul lök
½ purjolök,
Smör
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar
1 tsk mald spiskummin
2 hönsbuljongtärningar
5 dl vatten
Ca 3 hg morötter
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk Salt



Gör så här:
Sätt på ugnen och tillaga naanbrödet enligt anvisningar på förpackningen
Skär torskfiléerna i bitar.
Skala och skiva gul lök tunt.
Skölj, strimla och fräs purjolök och gul lök i smör i en kastrull.
Skala, skiva och dela morotsskivorna till halvmånar.
Rör i kryddor, buljongtärningar, vatten och morotshalvor.
Låt soppan koka under lock ca 10 min.
Tillsätt vispgrädde, mjölk och torskfilébitarna.
Låt soppan koka ytterligare ca 3 min.
Smaksätt med salt.
Skär naanbröden i långa remsor, ”pinnar” som äts nygräddade med lite smör på.

Vad tyckte vi då?
Den blev nog så stark - hade glömt chilipeppar så vi tog cayennepeppar istället i samma mängd och jag tror det är starkare...? Men grabbarnas soppa silade vi bort så mycket vi kunde och satte dit en skvätt mjölk istället - betydligt mildare och de åt riktigt bra av denna soppa!! 
Jag gillade verkligen brödet till också - kan varmt rekommenderas!!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar