27 januari 2014

Rostad müsli med kakao


5 dl havregryn
5 dl rågflingor
3 msk kakao
1,5 dl naturella solrosfrön
2 nävar (ca 1,5 dl) grovt hackad mandel
----------
2 dl vatten
0,5 dl rapsolja
3 msk flytande honung
-----------
Torkade blåbär
Quinoapuffar 

Sätt ugnen på 175C. Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda vatten, olja och honung i en annan skål. Tillsätt sedan vätskeblandningen i de torra ingredienserna. Krama in vätskan... Fördelas sedan ut i en långpanna täckt med bakplåtspapper (alternativt smord). Det gör inget om det har blivit klumpar. Sätt in plåten i mitten av ugnen på 175C i 30 min. Rör om i plåten var tionde minut. Ta ut och låt svalna. Blanda i de torkade blåbären och quinoapuffar och häll sedan upp müslin på burk. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar