27 januari 2014

Rostad mandel müsli med kanel

  • 2 dl sötmandel1 liter sportgryn (rågflingor + havregryn)
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 - 2 1/2 msk råsocker
  • 1 msk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk rapsoljaRussin efter egen smak & tyckeQuinoapuffar 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka mandeln grovt. Blanda ihop alla torra ingredienser och salt i en bunke.
  3. Värm vattnet lite och blanda med rapsolja. Droppa det över grynblandningen och blanda runt.
  4. Sprid ut blandningen i en långpanna. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter. Rör om var tionde minut.
  5. Tillsätt sedan russin och Quinoapuffar, häll upp på burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar