22 oktober 2013

Polka-rutor

Receptet är hämtat från tidningen Hembakat nr 3 2013

Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker

Garnering:
1 påse polkagrisar
140g

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.

Botten:
Vispa ägg och socker fluffigt. 
Smält smöret, låt det svalna något och blanda det med mjölken. 
Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda i smörblandningen och rör om ordentligt.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x35 cm och vik upp kanterna. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter eller tills kakan känns färdig. Låt svalna.

Chokladkrämen:
Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa smöret och florsockret fluffigt. Vispa ner chokladen, lite i taget i smörblandningen.

Bred den vita chokladkrämen över den svalnade kakan. Krossa polkagrisarna i en mixer eller med en mortel. Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund. Skär i rutor.


Servera och njut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar