Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
150 g smör
1½ dl mjölk
4½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Vit chokladkräm:
150 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
Garnering:
1 påse polkagrisar
140g
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Botten:
Vispa ägg och socker fluffigt.
Smält smöret, låt det svalna något och blanda det med mjölken.
Sikta ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten. Blanda i smörblandningen och rör om ordentligt.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna ca 25x35 cm och vik upp kanterna. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter eller tills kakan känns färdig. Låt svalna.
Chokladkrämen:
Smält den vita chokladen över vattenbad. Vispa smöret och florsockret fluffigt. Vispa ner chokladen, lite i taget i smörblandningen.
Bred den vita chokladkrämen över den svalnade kakan. Krossa polkagrisarna i en mixer eller med en mortel. Strö hacket över chokladkrämen och ställ kakan kallt en stund. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar