27 oktober 2013

Halloween-tips

Fingrar 

Suveränt enkla att göra och omtyckta av barnen.
Använde köpes choklad-fingrar och "klädde" dem med mandelmassa. 
Tryckte skåror för krogarna med en sked och tryckte fast ett mandelspån till nagel...

Maräng-spöken
3 äggvitor
2 dl socker
(Ev 0,5-1 tsk ättika)

Vispa först äggvitorna på låg hastighet tills det blivit ett skum, tillsätt ättikan. Höj hastigheten och tillsätt sockret lite i taget.
Kör full hastighet en liten stund efter allt socker är tillsatt... Spritsa spöken på en plåt och in i varmluftsugn ca 90grader.
1 1/2 timme (ev.längre om du gjort dem stora) stäng av ugnen men låt marängerna stå kvar. Bättre att grädda dem länge än för kort.

Måla ögonen och munnen med smält choklad.

Vill du lyxa till det kan du doppa undersidan i choklad också...

Choklad-spindlar
Gör din favorit chokladbollssmet...
Denna gör jag:
100g äkta smör
1dl socker
3 dl havregryn 
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao 
2 msk kaffe

Forma smeten till önskade spindel-kroppar... Jag rullade dem i en blandning av choklad- & lakritsströssel.
Klipp godisremmar i önskad smak i lagomt långa längder till ben. Tryck fast dem i kroppen. 
Till ögon använde jag en halv mini marshmallows. Tryckte igenom ett strösselkorn till pupill och för att fästa i spindeln. (Men går nog fortare och enklare att måla marshmallowsen med en choklad-pupill och även att limma fast dem med chokladen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar