Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en
somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.
Ingredienser
-
-
4 port laxfilé (à 140 g)
-
900 g sparrispotatis
-
1 msk smör
-
1 dl crème fraiche
- 1 msk dijonsenap
-
2 msk provençalska örter
-
salt och peppar
-
1 rödlök
-
1/2 citron
-
150 g sockerärter
-
1/2 knippe rädisor
-
65 g ruccola
Gör så här
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i
halvor. Blanda potatisen med smält smör och låt stå under lock till
serveringen.
- Blanda crème fraiche, senap och örter.
- Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på en plåt med
bakplåtspapper. Bred örtkrämen över laxen. Tillaga den mitt i ugnen ca
10 minuter.
- Skala och finstrimla löken. Blanda den med pressad citron i en salladskål. Krydda med salt. Låt stå ca 5 minuter.
- Strimla sockerärterna och halvera rädisorna. Blanda med löken, ruccolan och den varma potatisen.
- Servera laxen tillsammans med den smörslungade potatissalladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar