25 april 2012

Örtbakad lax med smörslungad potatissallad

Den ugnsbakade laxen med krämigt dijonsenapstäcke serveras med en somrig potatissallad med rödlök, citron, rädisor och sockerärter.

Ingredienser

  • 4 port laxfilé (à 140 g)
  • 900 g sparrispotatis
  • 1 msk smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk provençalska örter
  • salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 1/2 citron
  • 150 g sockerärter
  • 1/2 knippe rädisor
  • 65 g ruccola

Gör så här

  1. Tina laxen.
  2. Sätt ugnen på 225°C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisen i halvor. Blanda potatisen med smält smör och låt stå under lock till serveringen.
  4. Blanda crème fraiche, senap och örter.
  5. Krydda laxen med salt och peppar. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Bred örtkrämen över laxen. Tillaga den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Skala och finstrimla löken. Blanda den med pressad citron i en salladskål. Krydda med salt. Låt stå ca 5 minuter.
  7. Strimla sockerärterna och halvera rädisorna. Blanda med löken, ruccolan och den varma potatisen.
  8. Servera laxen tillsammans med den smörslungade potatissalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar