Receptet är hämtat från www.ica.se
Pasta med Italiensk tomatsås & baguette
Den här snabblagade pastarätten med en mustig tomatsås och kapris kan snabbt bli en ny vardagsfavorit.Ingredienser
- 1 förp baguetter (à 300 g)
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 2 förp konserverade körsbärstomater (à 400 g)
- 1/2 burk kapris (à 100 g)
- 1 tsk strösocker
- salt och peppar
- 125 g mozzarella
- 4 port papardelle pasta
- 1 kruka basilika
Bilden är fotad av mig...
Gör så här
- Grädda baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivoljan.
- Tillsätt tomater med spad, kapris och socker. Låt puttra ihop under lock ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Skär mozzarellan i tärningar.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Häll av pastan och blanda med tomatsåsen. Vänd i basilika och mozzarella precis före servering.
- Servera med nygräddade baguetter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar