18 maj 2011

Muffins med vit choklad och hallon

En riktig höjdare!

Grunden är Leilas grundrecept på muffins:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

(Sen rörde jag bara ner 100g grovhackad vitchoklad och  hallon ca 225g - frysta och det fungerade också bra)

1.Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2.. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. (efter detta rörde jag ner chokladen och hallonen)
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

Tyvärr har jag varit lite dålig på att fota på sistone - får återkomma med bild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar