19 maj 2011

Dajm-muffins


Även detta är med Leilas grundrecept för muffins:
100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

(1 påse dajmkulor)

1.Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2.. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. (efter detta rörde jag ner dajmkulorna)
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)
 

1 kommentar:

  1. Ja nästa gång jag ska baka ska jag nog göra muffins :), blev inga när Micka fyllde år, men är fortfarande kvar annat fika så blir inte än på ett tag det är dax

    SvaraRadera