Ingredienser
25 g jäst1 tsk socker
½ dl fingervarmt vatten
3 dl mjölk
50 g smör
½ tsk salt
1 ½ dl socker
8-10 dl vetemjöl
Fyllning:
150 g mjukt smör
3 dl farinsocker
3 msk kanel
2-3 dl hackade pekan- eller valnötter, valfritt
Cream cheese glasyr:
80 g cream cheese
60 g mjukt smör
2 ½ dl florsocker
Knäckig underdel:
150 g smör
3 dl farinsocker
Gör så här
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet och 1 tsk socker. Låt stå ca 5 minuter.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll i det i degspadet. Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Lägg tillbaks i bunken, täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Gör under tiden fyllningen och den knäckiga underdelen.
Till fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna till en smidig kräm.
Till den knäckiga underdelen: Smält smöret och rör ner farinsocker. Klickas ut i ca 30 formar...
Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i formarna, Låt dem jäsa.
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
Låt dem kallna under en brödduk. Gör under tiden glasyren: Blanda cream cheese och socker smidigt. Rör ner florsocker, och vaniljsocker. Bred ut över de kalla bullarna.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt det bli fingervarmt. Häll i det i degspadet. Tillsätt salt, socker och så mycket av vetemjölet att du får en smidig deg som släpper degbunkens kanter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den några minuter. Lägg tillbaks i bunken, täck och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Gör under tiden fyllningen och den knäckiga underdelen.
Till fyllningen: Rör ihop alla ingredienserna till en smidig kräm.
Till den knäckiga underdelen: Smält smöret och rör ner farinsocker. Klickas ut i ca 30 formar...
Baka ut bullarna som vanliga kanelbullar och lägg i formarna, Låt dem jäsa.
Grädda i 250 grader i 8-10 minuter.
Låt dem kallna under en brödduk. Gör under tiden glasyren: Blanda cream cheese och socker smidigt. Rör ner florsocker, och vaniljsocker. Bred ut över de kalla bullarna.
Receptet har jag hittat på matklubben.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar