12 september 2011

Ingelas Morotskaka

Det här är nog det absolut det bästa receptet på morotskaka

6dl rivna morötter
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
175g smält smör

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna 
och sedan det smälta smöret och rivna morötterna.
Gräddas i långpanna i 175oC i
35 - 40 minuter.

Glasyr
200g Philadelphia ost
133g smält smör
8 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker

Vispa glasyren försiktigt med elvisp - till en slät smet.
Bredes över den avsvalnade kakan.
Litet tips - sätt kakan i frysen en liten stund innan du skär den i rutor så är det lättare
att få fina och jämna rutor.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar