Det här är nog det absolut det bästa receptet på morotskaka
6dl rivna morötter
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
175g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
175g smält smör
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna
och sedan det smälta smöret och rivna morötterna.
Gräddas i långpanna i 175oC i
35 - 40 minuter.
Glasyr
200g Philadelphia ost
133g smält smör
8 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
Vispa glasyren försiktigt med elvisp - till en slät smet.
Bredes över den avsvalnade kakan.
Gräddas i långpanna i 175oC i
35 - 40 minuter.
Glasyr
200g Philadelphia ost
133g smält smör
8 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
Vispa glasyren försiktigt med elvisp - till en slät smet.
Bredes över den avsvalnade kakan.
Litet tips - sätt kakan i frysen en liten stund innan du skär den i rutor så är det lättare
att få fina och jämna rutor.
att få fina och jämna rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar